İyi Tatiller

İyi Tatiller

SAYIN VELİLERİMİZ;

20.01.2023 190

SAYIN VELİLERİMİZ;

               Geleceğimizin teminatı ve mimarı olan çocuklarımız 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının ilk dönemini tamamladılar. Çocuklarımız bugün ilk dönemin karneleriyle buluşacaklar, bazı velilerimiz çocuklarının karnelerini çok beğenecek, bazıları ise sonuçtan pek memnun olmayabilecektir. Karne döneminde öğrenciler değerlendirilecek olmanın kaygısını yaşar ve bu duyguyla  kötü  karnesinden dolayı  ailesinden " beceriksiz " , " tembel " , " işe yaramaz " gibi tepkiler alabileceğini düşünebilir. Bu sebeple karne döneminde çocuğunuza yaklaşımınızda bilmeniz gereken önemli noktaları sizinle paylaşmak istiyoruz:

*Karne başarının tek ölçütü değildir. Her öğrencinin zihinsel yeterliliği, ilgi alanları  ve yetenekleri farklıdır. Bu nedenle sadece ders notları değil, öğrencinin başarılı olmak için gösterdiği gayret ve  davranışları da değerlendirilmelidir.

*Karne, öğrencinin derslerine ilgisini, ders çalışma becerisini ölçer, kişiliğini değil. Bu sebeple aldıkları notlara bakarak gururunu zedeleyecek sözler etmekten kaçının.

*Çocuklarınızı asla başkalarıyla kıyaslayıp  güçsüz, yetersiz hissettirmeyin. Başarılı olduğu noktalara  yoğunlaşıp o alanda en iyisi olabileceğini vurgulayın.

*Çocuğunuzun Karnesini değerlendirirken çocuğunuza teşvik edici, motive edici cümleler kurun. Değerlendirmeye başarılı olduğu derslerden başlayın.

*Tatil sürecinde karnesindeki zayıfları yüzüne vurup tatilini zehir etmeyin. "Ders Çalış" baskısı yapmayın.

*Başarılı öğrencilerinizi ödüllendirirken abartmayın. Çocuğunuzun ödüller için değil, geleceği için çalışmasını sağlayın.

*Yarıyıl tatilinin  öğrencinin dinlenmesi için bir fırsat olduğunu kabullenmekle beraber, öğrencinizin tatilini sadece oyuna, televizyona, cep telefonuna, internete bağımlı bir şekilde  geçireceği bir zaman dilimi olarak kullanmasına da  müsade etmeyin.

*Gündelik hayat içerisinde sizlerin de farklı farklı kaygı ve sorumluluklarınızdan dolayı  ertelediğiniz veya doyumlu bir şekilde kuramadığınız  etkili "Aile İçi İletişim" i kurma adına bu tatili fırsata çevirme şansını kaçırmayınız.

Karnedeki notları nasıl olursa olsun, ilerleyen yıllardaki eğitim hayatında bu notların değişebileceğini  ama  saygılı, anlayışlı, kibar, hoşgörülü, vicdanlı, merhametli bir insan olmanın hayat boyunca kıymeti azalmayacak bir kazanç olduğunu lütfen unutmayınız.

*Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken, tatilin  aynı zamanda veli olarak sizin de bir dönem boyunca çocuğunuzun dersleriyle, okul ve öğretmenleriyle olan iletişiminizin etkililiğini   değerlendirmeniz için bir özeleştiri fırsatı olduğunu da unutmayınız.

*En önemlisi hayattaki en değerli varlığınız olan çocuğunuza güveninizi  ve  sevginizi koşulsuz olarak  gösterin ve hissettirin. Çünkü ailesi tarafından kendisine koşulsuz olarak güven duyulduğunu ve sevildiğini hissetmeyen çocuk, kendine güvenme ve kendini değerli hissetme konusunda problem yaşayabilir ki bu da  duygusal ve ruhsal gelişimini olumsuz etkiler.

Tatil boyunca ve normal zamanlarda da ailece bol bol kitap okumaya özen gösteriniz.

TÜM ÖĞRENCİ ve VELİLERİMİZE İYİ TATİLLER DİLERİZ.

İLETİŞİM

Adres:
MİMAR SİNAN MAH. FEVZİ ÇAKMAK CAD. YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU BLOK NO 14 İÇ KAPI NO 1 SULTANBEYLİ / İSTANBUL


Telefon
(216) 592 2022


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın