TARİHÇE

TARİHÇE

09.01.2013 2099

Sultanbeyli Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün onayı ile 01.02.1999 tarihinde Ticaret Lisesi eski binasında açılmıştır. Sultanbeyli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Turhan Feyzioğlu Mesleki ve Ticaret Lisesi'nin kendi binasına taşınmasıyla Sultanbeyli Kız Teknik ve Meslek Lisesi'yle birlikte aynı binada kendine ayrılan bölümde hizmete devam etmiş; 2013 yılı başından 2015 Şubat ayına kadar Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında; 2015 Şubat ayından 06/01/2020 tarihine kadar ise Sultanbeyli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) nde giriş katında, 06/01/2020 tarihinden itibaren Yıldırım Beyazıt İlkokulu giriş katında tahsis edilen 6 derslikli alanda hizmet vermeye devam etmektedir.

1999 yılında kurulan Sultanbeyli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik danışma, özel eğitim hizmetlerini ilçe düzeyinde koordine etmek ve psikolojik yardım hizmetleri vermek, özel eğitim açısından tanılama ve yönlendirme yapmak üzere çalışmalarını yürütmektedir. Sultanbeyli Rehberlik ve Araştırma Merkezi hizmetlerin tanıtımı ve görev bölgesindeki halkın ihtiyaçlarını giderecek şekilde kullanımı yönünde önemli gelişmeler sağlanmıştır. 1999 yılından günümüze kadar kurumun yaptığı çalışmalarla hizmetlerinin niteliği ve hizmet talebindeki artış yönünden çok önemli bir konuma gelinmiştir. Ayrıca hizmetlerin tanıtımı ve diğer kurumlarla yapılan iş birlikleri sonucu Rehberlik ve Araştırma Merkezi kurumsallaşmasını gerçekleştirme yolunda önemli gelişmeler sağlanmıştır.

Kurumumuz halen çeşitli kurum ve kuruluşlarla, gerek Sultanbeyli halkına ve gerekse okullardaki Rehber Öğretmenler başta olmak üzere diğer eğitim gönüllülerine de hizmet sunmak üzere çeşitli projelerde aktif rol almaktadır.

 

İLETİŞİM

Adres:
MİMAR SİNAN MAH. FEVZİ ÇAKMAK CAD. YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU BLOK NO 14 İÇ KAPI NO 1 SULTANBEYLİ / İSTANBUL


Telefon
(216) 592 2022


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın